Läckö Slott – Slott i Sverige

Läckö Slott - Slott i Sverige

Ca 19 km från Stadshotellet ligger Läckö Slott med sin 700-åriga historia.  Slottet är ett av Lidköpings mest besökta turistmål. Varje sommar arrangeras aktiviter som konserter och gudingar för både vuxna och barn. 

UTSTÄLLNINGAR OCH GUDINGAR 
Från tidig vår till sen höst erbjuds möjligheten att delta i guidade rundturer genom slottets paradvåning. Under rundvandringen delar guiden fascinerande berättelser om familjen De la Gardie, som använde slottet som sitt sommarhus och formade det till det praktfulla skådespel det är idag. Sommarmånaderna bjuder också på möjligheten att utforska olika utställningar på förborgen, andra och fjärde våningen. Glöm inte att uppleva charmen i den lilla slottsträdgården under sommaren!

Photo cred: Jonas Ingeman
Photo cred: Roger Borgelid

Konserter
Operaföreställningar och musikupplevelser

Varje sommar är slottets stora borggård värd för en förtrollande operaföreställning. Här, under den öppna himlen eller skyddad av segeltak, fylls borggården med toner av musik och dramatik, ackompanjerat av småfåglarnas kvitter. Biljetter till operan blir tillgängliga tidigt på våren och premiären äger rum runt mitten av juli.

Sommartid blir även Läckö en plats för en mängd andra evenemang. Läckö Sessions, ett återkommande konsertkoncept, bjuder in välkända artister att uppträda på slottsvallen och skapa musikaliska minnen under sommaren.

UPPLEV NATUREN:

Om du delar ett intresse för naturen, eller bara känner dig nyfiken på dess under, är Läckö den optimala platsen för dig. I Victoriahuset finner du naturum Vänerskärgården, där en gripande utställning tar dig genom Vänerskärgårdens fascinerande värld och det som väntar när du stiger ut i vattnet eller besöker en av öarna i området. Delta i naturguidade turer på Lurö eller i nationalparken Djurö, ta del av torsdagsföredrag på naturum.Photo cred: Fredja Salihbasic
─ Hotellerbjudanden

Se våra hotellerbjudanden