Vänerleden

Vänerleden

Söker du boende Vänerleden? Stadshotellet ligger mitt i centrala Lidköping och är i anslutning till Vänerleden. Stanna till på hotellet för en bit mat i restaurangen eller sov en natt på hotellet. Hos oss kan du förvara din cykel tryggt och säkert i ett förråd nära hotellet. Där har du möjlighet att utföra enklare reperationer samt cykeltvätt innan det är dags att cykla vidare till nästa ställe.

På Stadshotellet serverar vi allt ifrån, frukost, lunch och à la carte. Välj om du vill sitta inne i restaurangen eller ut på vår mysiga uteservering. Under vissa kvällar kan du njuta till trubadurernas underbara stämma.

Sydöstra Etappen
Lidköping tillhör den sydöstra etappen på Vänerleden, som går till Mariestad eller till Vänersborg.

Lidköping till Mariestad,151 km:

Åker du mot Mariestad följer du den befintliga biosfär cykelleden och följer skyltarna mot Mariestad. På den här leden möts du av en vacker kulturlandskap, fantastiska badstränder, spännande sevärdheter och naturreservat. Passa på att upptäcka allt vackert som finns längs Biosfärsleden.

Värt att besöka:

Vänermuseet
Rörstrand Museum
Café på klostret
Västerplana storängStenbrottet
Utsiktens kaffestuga
Falkängens hantverksby
Aranäs BorgruinFirst camp Ekudden

 

Lidköping till Vänersborg, 88 km:
På väg till Vänersborg finns det ett flertal fantastiska sevärdheter som är värt att besöka, som tex intressanta naturreservat och museum där både stora och små har något att lära. Upplev en spännande historia, fantastiska fik och en vacker natur längs med leden.

Värt att besöka:
Rörstrand Museum
Vänermuseet
Hindens rev
Särestad Landsbygd museum
Hunneberg
Nordkroken 

 

Se våra andra hotellerbjudanden här:

I paketet ingår:
  • En övernattning i dubbelrum inkl. frukostbuffé
  • 3-rätters middag
  • Fikapåse, smörgås, frukt, jucie, kaka, kaffe (fyll på egen termos)
  • Ryggsäck
  • Kartor på cykelleder
Pris från  1395kr/person