Vandringspaket

Boka vårt vandringspaket och njut av att vandra I Läckö-Kinnekullebygdens unika natur.

Välj om du vill ha utmaningar eller om du vill vandra längs bergskanten vid en sagolik utsikt. Många av vandringslederna har tillgång till grillplatser, vindskydd och vatten. Vid ankomst får du en ryggsäck fylld med en god fikapåse & kartor över vandringslederna. Efter en härlig dag av vandring, kan det vara skönt att koppla av i bastun innan det är dags att äta en god 3-rättters middag i restaurangen. Ett vandringspaket utöver det vanliga

Vandra på Kinnekulle:

Kinnekulleleden bjuder på en naturskön vandring som tar dig på en resa in I Sveriges natur- och kulturarv. Leden är 45 kilometer lång och är uppdelad I 3 olika etapper. Vandringsleden består av skogsvägar och naturstigar och den klassas som medelsvår.

Etapp Råbäcks station – Blomberg (11 kilometer)
Ta tåget från Lidköpings Resecentrum som ligger 200m från hotellet. Tåget stannar till på Råbäcksstationen som ligger precis intill vandringsleden. Det finns även parkeringsplatser om du hellre vill åka bil.

Etapp Kinnekullegården – Råbäcks station (14 kilometer)
Gå av på Råbäcksstation eller parkera bilen på Kinnekullegården. Här finns det kortare rundslingor som utgår från området högberget.

Etapp Blomberg – Kinnekullegården (20 kilometer)
Du tar Kinnekulletåget och stannar av vid tågstationen på Blomberg. Det finns parkeringsplatser precis intill Kinnekullegården.

Vandra på Läckö:

Gå vandringsleden vid Läckö slott som även har blivit utsett till ett av Sveriges vackraste slott. Leden är medelsvår och är ungefär 4 – 7 km lång.

Roparudden 4km:

Roparudden är en vandringsled som ligger direkt vid Läckö Slott och som tar dig till spetsen mot ön, Stora Eken. Leden är sjönära och du får en vacker vy utöver skärgården och slottet. När du vandrar över bergshällorna, finns det en chans att du kan få se både havsörn och fiskgjuse.

Tranebergsleden 7 km:

Tranebergsleden startar vid Läckö golfklubb som ligger 10 kilometer från Läckö slott, på västra Kållandsö. Leden har en varierande terräng som bjuder på vackra naturupplevelser i skogen och vid sjön. Leden har ett rikt djur- och växla och du kan därför se olika sjöfåglar och vilda djur i skogarna.

Besök Hindens Rev, 4 km:

Gå en Rofylld promenad genom ringlande skogsstigar, för att sedan mötas av klippor och vatten. Det är en fantastisk känsla av att stå långt ut I Vänern.

Det sägs att Hindens rev är en kärleksbro som byggdes av två jättar från varsitt håll av Vänerns strand, som sen förstördes av sjötrollen. Sant eller inte, men enligt vetenskapen är Hindens rev skapad på Istiden för drygt 10.000 år sedan. Hur som helst så är Hindens rev en plats som är värd att besöka.

Tänk på:

  • Ta på dig bra skor eftersom att leden har luriga partier av sten.
  • Se över väderprognosen eftersom vattennivån höjs och sänks efter årstid och väder. 
  • Var rädd om naturen och plocka med dig allt skräp.

I paketet ingår:

Tillägg:

─ Hotellerbjudanden

Du kanske även är intresserad av...